chfa-logo

Întrebări frecvente

Pearson Ethics este un instrument bazat pe internet și telefonic prin care angajații pot raporta în mod confidențial preocupările și pot pune întrebări despre comportamentul necorespunzător real sau suspectat la Pearson. Angajații au posibilitatea de a raporta în mod anonim, dacă doresc.

PearsonEthics este gestionat de Ethico, o terță parte independentă. Acesta poate fi accesat prin intermediul www.PearsonEthics.com sau prin intermediul aplicației “SpeakUp” care se găsește pe The Hub.

Pearson se angajează să încurajeze angajații și alte persoane să “vorbească”, exprimând în mod confidențial preocupările atunci când oamenii fac sau spun lucruri care nu sunt în concordanță cu valorile, politicile, Codul de conduită sau legea Pearson. Recunoaștem că este nevoie de mult curaj pentru a vorbi atunci când cineva acționează în mod neetic sau ilegal și suntem foarte recunoscători acelor oameni care fac acest pas. PearsonEthics este o modalitate de a încuraja oamenii să ridice aceste preocupări, astfel încât să putem revizui în mod corespunzător și să identificăm domeniile de îmbunătățire și să consolidăm cultura companiei noastre.

Oricine își poate raporta preocupările prin intermediul PearsonEthics, inclusiv partenerii terți externi care colaborează cu Pearson.

Puteți face o sesizare la www.pearsonethics.com sau prin telefon. Dacă doriți să faceți o sesizare telefonică, vă rugăm să consultați lista de numere de telefon din colțul din dreapta al site-ului www.pearsonethics.com.

Da. Cu toate că puteți sesiza o problemă în mod anonim, este foarte important să interacționați cu investigatorul (în mod confidențial, descris mai jos), astfel încât acesta să dispună de datele necesare pentru a efectua o investigație completă și detaliată.

Vă puteți exprima îngrijorarea cu privire la posibile încălcări ale politicilor globale ale companiei, ale Codului nostru de conduită, ale legii sau ale reglementărilor. Printre exemple se numără preocupările legate de infracțiuni financiare, hărțuire, discriminare sau alte probleme la locul de muncă, confidențialitatea datelor și securitatea informațiilor, probleme de gestionare a furnizorilor terți, utilizarea abuzivă a activelor companiei, fraudă, drepturile omului, practici comerciale neloiale, conflicte de interese și multe altele.

Fie că raportați folosind numele dvs. sau în mod anonim, vă rugăm să furnizați cât mai multe detalii. Nume, date, locații și orice credeți că ar putea ajuta anchetatorul.

Da. Puteți să atașați o declarație, să încărcați documente, fotografii etc. ca atașamente. Dacă raportați prin telefon, puteți atașa orice după ce ați primit numărul de caz și parola.

Odată ce ați completat raportul, veți crea o parolă. Vă rugăm să salvați sau să notați parola și numărul de caz, care vor identifica raportul dumneavoastră. Acest lucru vă va permite să vă accesați raportul în orice moment, să verificați actualizările de stare și să furnizați orice informații suplimentare.

Nu. Chiar dacă solicitați să vi se furnizeze actualizări, Pearson nu poate urmări un raport. Toate rapoartele sunt realizate prin intermediul furnizorului nostru terț și independent, Ethico. Ethico nu colectează adresele IP ale computerelor, nu utilizează identificarea apelantului și nu înregistrează apelurile. Din nou, este foarte important să vă păstrați parola și numărul de caz, deoarece aceasta este singura metodă prin care puteți primi actualizări după ce ați trimis raportul.

Rapoartele sunt consultate de anumite persoane din cadrul funcțiilor de conformitate globală și de relații cu angajații la nivel global, care sunt responsabile de examinarea rapoartelor și de investigații. Toți cei care analizează raportul dumneavoastră au fost instruiți în domeniul investigațiilor și vor trata toate rapoartele cu discreție, sensibilitate și confidențialitate.

Odată ce raportul este transmis, notați-vă numărul de caz și parola pentru a putea accesa raportul. Acest lucru este deosebit de important în cazul unui raport anonim, în special pentru că este o modalitate prin care investigatorul poate solicita informații suplimentare, dacă este necesar.

Se depun toate eforturile pentru a asigura confidențialitatea identității persoanei care raportează de către investigatori. Informațiile și detaliile investigației sunt comunicate în funcție de “necesitatea de a ști” și sunt confidențiale. Vă vom cere să contribuiți la protejarea confidențialității și integrității investigației prin faptul că nu veți discuta cu alte persoane despre raportul dumneavoastră.

Nu. Nu puteți face obiectul unor represalii pentru că ați făcut un raport de bună credință, indiferent de modul în care îl faceți. Aceasta este o încălcare a standardelor noastre, iar Pearson are o politică specifică (Politica de semnalare a problemelor și politica anti-replică) care interzice represaliile. Dacă considerați că ați fost maltratat pentru că ați ridicat o problemă, vă rugăm să raportați imediat acest lucru Biroului de etică și conformitate la ethicsandcompliance@pearson.com sau prin intermediul PearsonEthics la www.pearsonethics.com.

Da, PearsonEthics poate primi rapoarte realizate prin intermediul internetului în mai multe limbi, iar furnizorul nostru dispune de suport de traducere pentru rapoartele telefonice. Puteți găsi numărul de telefon local pe PearsonEthics.com și puteți vorbi cu operatorul liniei directe în limba locală preferată.

Pearson ia foarte în serios toate rapoartele și confidențialitatea acestor rapoarte. În multe cazuri, există și alte persoane în afară de reporter care sunt intervievate și cărora li se cere să împărtășească informații. Pot exista, de asemenea, motive pentru a păstra confidențialitatea asupra soluționării problemei. Cu alte cuvinte, este posibil să fi existat acțiuni disciplinare care nu vor fi comunicate nici reporterului, nici altcuiva.

Mai aveți o întrebare?

Dacă nu găsiți răspunsul la întrebarea dvs. în secțiunea Întrebări frecvente, ne puteți contacta oricând.

Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Notă: Acest site web este găzduit pe serverele securizate ale Ethico și nu face parte din site-ul web sau internetul organizației dumneavoastră.

Adresa dumneavoastră IP nu poate fi urmărită sau localizată.